Hoppa till sidans innehåll

Första omgången spelad

12 MAJ 2014 17:00
I lördags spelades äntligen den första omgången i både P16 och P18.
  • Skapad: 12 MAJ 2014 17:00

På Årsta Rugbycenter arrangerade Stockholm Exiles årets första P16-omgång. Jämna matcher och bitvis mycket bra spel. Men roligast av allt var att Enköping nu har ett lag i denna klass. Bra jobbat ERK!

Erikslund kunde vända trenden från förra helgen och vann komfortabelt mot Exiles efter bitvis bländande spel. Enköping avspisades av Erikslund, och Exiles vann mot Enköping, som säkert kommer att höja sitt spel under säsongen. Många unga och talangfulla spelare gör det till ett säkert vad.

I P18-klassen tog Enköping emot Erikslund Rugby i en match som förlades direkt efter matchen i Allsvenskan mellan Enköping och Hammarby. Syftet var att locka större publik till P18-matchen, vilket också lyckades.

Enköpings utvecklingskurva fortsätter att peka uppåt. På kort tid har Niklas Proos, den gamle trotjänaren i Enköping och svenska landslaget, lyckats lära ut rugby till de mycket entusiastiska upplandsborna. Det räckte dock inte idag, men det var inte långt ifrån att revansch krävdes från förra helgens finalförlust i den sista vårcupen. Där vann Erikslund med 5 poäng och i denna match var skillnaden inte mycket större, nämligen 6 poäng.

På Årsta tog Exiles expansiva P18-lag emot hårdlöpande Uppsala. Under de förhållanden som rådde var det sn stark insats av det betydligt lättare Exiles-laget att hålla Uppsala stången. Bristande disciplin i Exiles gjorde inte det lättare, men Uppsala kämpade förgäves och i en poängfattig match kunde Exiles vinna med 10 - 5.

Skribent: Jim Lindfors

 

 


 

Webbutik


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Stockholms Rugbyförbund
Alastair Wither, Slånbärsvägen 32
186 45 Vallentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info