Hoppa till sidans innehåll

SRFs årsmöte 2018 - del 1

2018-03-11 15:02
Detta är den första av några texter som jag hoppas förklarar en del saker och varför vissa av oss tycker vissa saker. Jag hoppas att de som läser detta är öppna för att omvärdera sina åsikter och ta in information som utmanar dessa åsikter.
  • Uppdaterad: 2018-03-22 11:01

För det första vill jag berätta att det inte är roligt att behöva skriva detta. Den situation vi har, med misstro och misstänksamhet, är något vi måste jobba med under lång tid framöver. Jag är väldigt ledsen över detta och jag vet att många är det med mig. 

Just därför skriver jag detta. Vi måste få grunden rätt för att kunna läka ihop Rugby-Sverige och bli den sport vi vill vara. Innan dess kommer denna situation kvarstå.

Valberedningens arbete och resultat - jag har, efter ett antal års deltagande, både som ledamot i och sammankallande för SRFs valberedning, stor respekt för att det är ett svårt jobb. Men, trots detta måste jag säga att årets valberednings arbete är dåligt utfört och inte speglar vad stora delar av Rugby-Sverige tycker. De olika fel och brister i tidshållning och redovisning som begåtts kommer jag inte gå in på i detalj. Det borde vara klart för alla.

Det förslag till ledamöter som läggs fram av valberedningen är, konstaterar jag, inte aktuellt då de inte kommer att ställa upp i den sammansättning som valberedningen föreslår.

Orsaken är att Madeleine Lahti föreslås som ordförande. Följande kandidater och befintliga ledamöter kommer inte acceptera att bli invalda eller kvarstå i styrelsen, om Madeleine blir vald som ordförande

Maria Wargö, Trine Sandberg, Ivan Vitus och Pasi Niemilä.

Betänk detta. 

Dessa personer kommer alltså inte vara med i en styrelse som har Madeleine som ordförande. Det säger mycket. Vi är många som delar deras åsikt om vår nuvarande ordförandes insats och syn på förbunds- och föreningsdemokrati och, mest av allt, ledarskap. Jag återkommer till detta.

Det som valberedningen inte redovisar, är att flera klubbar och distrikt lagt fram ett alternativt förslag på ledamöter och sammansättning. De bidrar med kompetens och säkrar att hela Rugby-Sverige representeras på ett jämställt sätt. Flera klubbar har diskuterat detta och jag har sammanställt detta efter ytterligare diskussioner och det är väl förankrat. Det förslaget är: 

Ordförande: Maria Vargö – Trojan (nyval 2 år)

Kassör: Trine Sandberg – Stockholms Exiles (fyllnadsval 1 år)

Ledamöter     

Ivan Vitus – Uddevalla RC och Region Väst

Pasi Niemelä – Trojan

Patrik Hillelson – Erikslund Rugby

Jill Lundström – (fyllnadsval 1 år) Malmö RC

Fredrik Hammarvall (fyllnadsval 1 år) – oberoende, annan sport

Rent krasst innebär detta att valberedningens förslag inte finns i praktiken. Listan ovan är det enda fullständiga förslag som finns. Lägg märke till att detta redovisas nu, innan årsmötet. Syftet är att undvika kaos och förvirring under mötet och att ge klubbarnas företrädare en korrekt bild över vilka de verkliga alternativen är och inte.

Jag återkommer inom kort med ytterligare en text, då om den felaktiga bilden kring oppositionen till Madeleine och vad den står för. Presentation av kandidaterna följer också och vad förslaget står för.

I Rugby

Jim Lindfors

Ordförande

Stockholms Rugbyförbund

 

Skribent: Jim Lindfors
Epost: Adressen Gömd

 

 


 

Webbutik


 

 Sweden7sRugby


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Stockholms Rugbyförbund
Alastair Wither, Slånbärsvägen 32
186 45 Vallentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info