Hoppa till sidans innehåll

Flytten till Gubbängsfältet

2017-10-05 10:46
Nu klarnar bilden över hur övergången från Årsta Rugbycenter till Gubbängsfältet kommer att gå till. Bitar faller på plats, men det återstår mycket arbete.
 • Uppdaterad: 2017-10-05 10:46

Vi i arbetsgruppen inom Stockholmsdistriktet för flytten till Gubbängsfältet hade ett möte med Idrottsförvaltningen tidigare i veckan.

Lite kort om arbetsgruppen. Den leds av mig, undertecknad, och har representanter från de tre närmast berörda klubbarna - Kanogo Njuru, ordförande Hammarby Rugby, Daniel Wadsworth, vice ordförande Sthlm Berserkers och Allan Mabon, ordförande Stockholm Exiles. Dessutom har Hammarby IFs alliansförening och då Py Börjeson och Berndt Forsberg bidragit med värdefull erfarenhet och kompetens.

Det goda samarbetet mellan klubbarna inom ramen för distriktet är värdefullt och något vi kommer att bygga vidare på i framtiden. Mer om detta senare.

Läget i stort i punktform:

 • Flytten till Gubbängsfältet, hädanefter kallat Gubbängens Rugbycenter, GRC, blev försenad 18 månader
 • Interimlösningen är att vi mellanlandar på Skarpnäcksfältet, med ytterligare möjlighet att vissa lag kan träna på Enskede IP underr denna tid
 • Bebyggelse på marken där Årsta Rugbycenter ligger  kommer att påbörjar i november 2017
 • Denna månad (okotber 2017) påbörjas bygget av en konstgräsplan på Skarpnäcksfältet. Den är dedikerad till rugby och är utformad så den klarar spel på nivå 3 (division 2, damer, P18, P16). Den kommer att förses med belysning och inhägnad.
 • Dessutom ordnas en naturgräsplan som kommer att uppfylla storlekskraven för spel på nivå 1 och 2, dvs Allsvenskan och division 1. Den kommer inte att förses med belysning, men annan nödvändig utrustning.
 • Vi kommer att kunna ha tillfälliga läktare vid naturgräsplanen vid behov
 • Stockholms Stads Idrottsförvaltning har tagit på sig en utmaning att få tiderna och planerna att fungera med de sporter som redan finns på Sarpnäcksfältet - Rugby League, Aussie Rules och Cricket. Det är deras problem, inte vårt
 • Beslutet att gå vidare med bygget av Gubbängens Rugbycenter kommer att beslutas i Stadsbyggnadsnämnden inom kort.
 • Tidplanen är att GRC kommer att vara klart till Eken Cup 2019, dvs mitten av juni. Av allt att döma ser den ut att hålla, men det finns inga garantier för detta, som alltid när det gäller byggen i tätorter och särskilt i Stockholm. 
 • Vi i arbetsgruppen kommer att ingå i den referensgrupp för detaljplaneringen av GRC, som inleds inom kort. Detta ger oss möjligheter att påverka utformningen på GRC, servicehuset och själva anläggningen såväl som omklädningsrum och andra lokaler.

Gubbängens Rugbycenter kommer att täcka flera av våra behov. Dock kvarstår ett antal saker, exempelvis var vi ska spela våra högprofilmatcher samt kapacitetsbristen vi ser redan om några år. Vi undersöker redan andra alternativ för oss att etablera oss på.

Om du har frågor - ta kontakt med din klubbs representant.

Vi kommer fortsätta att informera på vår hemsida. Följ denna och markera som favorit.

I Rugby

Jim Lindfors

Ordförande

Stockholms Rugbyförbund

Skribent: Jim Lindfors
Epost: Adressen Gömd

 

 


 

Webbutik


 

 Sweden7sRugby


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3


Postadress:
Stockholms Rugbyförbund
Alastair Wither, Slånbärsvägen 32
186 45 Vallentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info